Д-р Пенчев: Заразените от 50 ДГ учителки са били в Сърница

Снимка: БГНЕС

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап

Трите заразени учителки от детска градина №50 в район “Възраждане” са били в Сърница в петък, съобщи тази сутрин д-р Данчо Пенчев от РЗИ София, предаде репортер на БГНЕС.

“Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището”, заяви д-р Пенчев, който рано тази сутрин беше в детската градина, където се извършва дезинфекция.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. “Заведението ще работи, като двете групи – Първа В и Четвърта А, където са констатирани положителните резултати, ще бъдат затворени”, посочи д-р Пенчев.

Той съобщи, че днес ще бъде излседван целия персонал на детската градина – общо 49 души. Ако има други положителни проби сред персонала, ще бъде затворена цялата детска градина.

Дали децата ще бъдат тествани д-р Пенчев не каза. “Утре ще бъде направен строг филтър на децата и ще преценим дали и те ще бъдат тествани”, каза той. В едната група около 10, а в другата – около 15 деца са били контактни на трите заразени преподаватели.
Дали заразата идва от Сърница или не, тепърва ще се установява.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK