Д-р Мария Радойкова е новият стар управител на МБАЛ "Иван Скендеров"

Д-р Мария Радойкова, снимки: Infomreja.bg

На заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев вчера бяха обявени резултатите от конкурса за нов управител на МБАЛ "Иван Скендеров", който се проведе на 22 май тази година. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, за ръководния пост в болницата се състезаваха досегашният управител д-р Мария Радойкова и хирургът д-р Иван Канелов. Според обявените резултати д-р Радойкова печели конкурса с 5,45 точки при 5,10 точки за д-р Канелов.

И двамата кандидати са били допуснати и до двата етапа на конкурса, уточниха от комисията в състав: председател Мария Устаилиева - юрист и секретар на община Гоце Делчев, секретар - Йорданка Ендрева – директор на финансовия отдел в община Гоце Делчев, двама общински съветници от ГЕРБ и ДПС и директора на РЗИ – Благоевград д-р Лена Павлова.

Класирането е извършено по точки на двамата кандидати след разглеждане на изготвените от тях планове за развитието на болницата през новия тригодишен управленски мандат и събеседването, което е било на тема приоритети и задачи на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика - степен на познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността на лечебните заведения. 

Конкурсът бе обявен поради изтичане мандата на управителя на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова. Тя пое управлението на болницата с договор от 23.08.2010 г. след проведен конкурс. 

С решение на Общинския съвет на основание чл. 63, ал. 4 от Закона за лечебните заведения през 2013 г. договорът с д-р Радойкова бе подновен за още три години.

През декември 2016 година отново с решение на ОбС-Гоце Делчев бе възложено на кмета Владимир Москов да подпише с д-р Мария Радойкова допълнително споразумение към договора й, с което й бе възложено управлението на болницата до провеждането на обявения за 22.05.2017 г. конкурс, отново спечелен от нея. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//