Цветанов: ГЕРБ разширява влиянието си в област Кюстендил

Снимки: ГЕРБ

ГЕРБ успя да постигне историческа победа на местните избори през 2015 година, благодарение на своите структури и на всички вас. Този резултат бе важен и за да дадем подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред членове и симпатизанти на партията в Кюстендил. Той поздрави областния координатор на ГЕРБ и народен представител Кирил Калфин за добрата кандидатура в община Бобов дол.

"Въпреки трудностите там и корпоративния вот, Мая Спасова бе една достойна кандидатура. В община Бобов дол има и увеличаване на общинските съветници - от един през 2007 г., двама през 2011 г. и трима през 2015 г.", обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи резултатите на партията в Бобошево и в Кочериново като неудовлетворителни. "Аз съм убеден, че кандидатите ни там имат своите качества, но очевидно не е имало абсолютно пълна мобилизация на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ в тези общини. Малко са случаите, в които кандидатът за кмет получава по-малко гласове от общинската листа", посочи Цветан Цветанов.

Цветанов благодари на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ в Дупница, затова че са успели да се мобилизират и обединят. "Тази победа в Дупница бе изключително важна. Методи Чимев спечели втори мандат, имаме и с един общински съветник повече от 2011 г.", каза той. 

"Георги Кабзималски е безспорният лидер в община Рила. Там бяха решени изборите още на първи тур. Нека да го поздравим за тази изключителна, поредна победа", заяви Цветан Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че въпреки загубите в общините Невестино и Трекляно, в тези традиционно червени общини, ГЕРБ разширява своите позиции.

"В община Сапарева баня беше най-сладката победа на ГЕРБ. Калин Гелев е един от най-сърцатите ни хора в партията. Това се вижда и по отношението на хората към него, когато сме имали мероприятия там. Искам да му благодаря за постигнатите резултати, които са плод на неуморни усилия и добра мобилизация на симпатизантите и членовете ни там", посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че през 2007 г. и 2011 г. общинското ръководство на ГЕРБ - Кюстендил не е имало възможност да направи това, на което е залагало в общината. "На тези местни избори подкрепихме кандидатурата на Петър Паунов и аз го поздравявам за постигнатите резултати. Искам да благодаря и на общинския ръководител на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, че отново е част от екипа и се върна в редиците на ГЕРБ. Тези резултати в област Кюстендил нямаше да бъдат факт и без направеното и неуморната работа на Кирил Калфин", подчерта Цветан Цветанов.

„Имаме поглед върху това какво сме направили, къде не сме свършили достатъчно работа и къде сме сбъркали. Това е хубавото, че виждаме къде сме допуснали грешки и за в бъдеще ще можем да ги поправим. Не е добре, когато търсим вината в другиго, добре е ние самите да го видим, осъзнаем и да продължим напред. Затова смятам, че оттук на сетне ще работим още по-мобилизирано и, разбира се, за доброто на хората”, заяви народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин.

На срещата присъстваха над 150 души - кметовете на ГЕРБ в областта, общинските ръководства, общински съветници, членове и симпатизанти на политическата сила. Присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и да коментират с него актуалните политически и обществени теми.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//