ЦСКА взе втора победа в контролите, „червените“ с престижен успех над Базел

Снимка: startphoto.bg

В първата си контрола момчетата на Саша Илич победиха румънския Ботошани

ЦСКА постигна втора поредна победа в контролите, които се играят по време на подготвителния лагер на тима в Австрия. Днес „армейците“ записаха престижен успех срещу швейцарския Базел, който през миналия сезон стигна до полуфиналите на третия по сила европейски турнир – Лигата на конференциите. Двубоят завърши при резултат 1:0 за „червените“, а единственото попадение падна в началото на втората част и бе дело на Тобиас Хайнц.

ЦСКА стартира по отличен начин срещата, като още в третата минута Марк-Емилио Папазов се озова на добра позиция и стреля силно, но стражът на Базел успя да спаси. Малко по-късно нападателят на „червените“ овладя отлично една топка и стреля силно от воле, но топката мина над напречната греда. Футболистите на Саша Илич продължиха да натискат, но с пропуски се отличиха Мено Кох, Тобиас Хайнц и Марк-Емилио Папазов.

В началото на второто полувреме Базел върна едно попадение след лошо излизане на Димитър Евтимов след центриране в наказателното поле. Тогава играч на швейцарците попречи на вратаря на ЦСКА да реагира и топката попадна на крака Андрин Хунцикер, който се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради нарушение срещу българския страж. „Армейците“ поведоха в 47-ата минута. Жираир Шагоян напредна по лявото крило и подаде остро по земя. Вратарят Хитц пропусна топката и тя попадна на крака на Тобиас Хайнц, който от близко разстояние не сгреши за 1:0. Няколко минути по-късно Димитър Евтимов трябваше да прави двойно спасяване, за да опази вратата си от гол.

В 57-ата минута Тобиас Хайнц изведе отлично Жираир Шагоян сам срещу стража на Базел, но ударът му бе отразен от вратаря. Малко по-късно Павел Жабов центрира добре и топката стигна до Симеон Александров, който обаче стреля покрай вратата. Четвърт час преди края на редовното време швейцарците можеха да изравнят, но ударът на Рикардо Калафиори с глава срещна напречната греда.

До края на мача до нови попадения не се стигна и в крайна сметка ЦСКА се поздрави с победата. Това е втори успех за „червените“ по време на подготвителния им лагер в Австрия. В първата си контрола момчетата на Саша Илич победиха румънския Ботошани.  /actualno.com/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//