ЦИК с повторно преброяване на разписките в три секции, резултатите съвпадат

Снимка: Infomreja.bg

Преброяването се извърши в три секции в София

Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване в изборите за народни представители, произведени на 14 ноември 2021 г., в избирателни секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022, за които имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки.

Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпадат напълно с числовите данни от машинното гласуване.

За извършеното повторно преброяване в Централната избирателна комисия беше определена комисия от членове на ЦИК, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги повторно и установи, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки.

Беше установено неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването.

Преброяването се извърши в две секции от Двадесет и трети изборен район – София, и една секция от Двадесет и четвърти изборен район – София.

Протоколът от извършеното повторно контролно преброяване може да се види на интернет страницата на ЦИК като съобщение https://www.cik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa