Четири общини губят 13 млн. лв. за ново депо?

снимка: infomreja.bg

Четири общини в Пиринско са на път да изгубят 13 млн. лв. по Оперативна програма "Околна среда", ако не ускорят изграждането на модерно депо за битови отпадъци.

Тази сутрин кметовете на Разлог, Банско, Якоруда и Белица са имали среща в МОСВ, на която станало ясно, че се бавят с реализацията на проекта. Проблемът е, че общинските ръководства трябва да сключат споразумение и да решат как ще осигурят финансирането на собствените разходи по проекта. От екоминистерството са им дали срок до 15 януари да задвижат процедурите, казаха от администрацията на кмета на Разлог Красимир Герчев.

Новото депо ще ще обслужва четирите съседни общини. То ще бъде разположено в землището на Разлог на площ 102 декара. Ръководствата на четирите общини се обединиха около идеята да се кандидатства по програми на Европейския съюз и новото сметище да се изгради в района на вече съществуващото.

"Ако изпуснем сроковете, то тогава ще бъде закрито и сега съществуващото сметище, за което от МОСВ ни дадоха отсрочка именно, защото имаме готов проект за ново депо", казаха от Общинската администрация в Разлог.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK