Частични местни избори: ГЕРБ, Републиканците и Манолова с убедителна победа

Снимка: Infomreja.bg

Частични местни избори се проведоха в 12 населени места

ПП „Републиканци за България“ за първи път се явява на избори след учредяването си през месец септември 2020 г.  На първи тур, с убедителна победа спечели местните изборите в село Николаево, община Плевен, област Плевен с - 260 гласа, при 412 гласували, от имащи право на глас - 591 жители, при 69.7% избирателна активност. 

Частични местни избори се проведоха в 12 населени места. 

ПП „Републиканци за България“ се яви в 7 от тях и постигна достоен резултат, който е следният:

ГЕРБ - 1784; ДПС - 1415; Републиканци за България - 1158; БСП - 254; Изправи се. БГ, Мая Манолова - 188; БЗНС - 96; ВМРО - 61; АБВ - 46; Русофили - 11; ВОЛЯ - 6.

ПП ГЕРБ спечели убедително още на първи тур частичните местни избори в Мъглиж, с. Пудрия и с. Слънчево.

В с. Пудрия, община Криводол, новият кмет е Цветан Андров от ГЕРБ. Той взима безапелационна победа с над 2/3 от всички гласове.

В кметство Слънчево (община Аксаково) Красимир Михалев от ГЕРБ събра 82% от гласовете, оставяйки далеч зад себе си кандидатите на БСП и „Републиканци за България“.

Победа на първи тур взима и Душо Гавазов в община Мъглиж срещу кандидати от БСП и ДБГ.

Най-много гласове събра и Павлин Белчев – кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Баните. Той отива на балотаж следващата седмица с ДПС. Последни в Баните са „Рапубликанци за България“.

В кметство Трояново (община Камено) на балотажа сили ще премерят Галина Христова от ГЕРБ и Димитър Николов от БСП/ДПС. От „Републиканци за България са трети“.

На балотаж отива и Георги Георгиев в с. Славовица (община Долна Митрополия).

ГЕРБ загуби изборите в с. Стежерово, с. Николаево и с. Поточарка.

Първа победа отбеляза Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова.

Кандидатът за кмет на село Славовица, община Долна Митрополия (област Плевен) Галя Игнатова от „Изправи се.БГ“ отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ там.

Игнатова е получила 121 гласа, а кандидатът на ГЕРБ е на второ място с 92 гласа, според резултатите от преброяването в единствената секция в населеното място.

Балотажът в село Славовица ще бъде на 7 март 2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK