Цените на новите българи в "Левски" скачат двойно

Снимка: startphoto.bg

Цунами, Роналдо и Уелтън вече са с български паспорти

Сагата приключи! Трима бразилци от Левски вече са българи. След много мъки, бюрократщина и усилия на ръководството на "сините" и в частност собственикът на клуба Наско Сираков, който лично се беше заел със сложния процес, звездите на тима Уелтън, Цунами и Роналдо взеха български паспорти. Това е отлична новина за Левски в няколко посоки. Първата е свързана с изискването на БФС в Първа лига да играят най-много петима играчи, които нямат паспорт от ЕС. Това създаваше много проблеми на старши треньора на тима Николай Костов, който разполага в съблекалнята с шестима такива футболисти. Заради този проблем най-много страдаше бразилецът Дарлан, който най-често изпадаше от групата, за сметка на сънародниците си Цунами, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо и панамеца Хосе Кордоба. След решението на държавата, още в неделя срещу Черно море Костов ще може да използва всички изброени по-горе и дори в тима ще има място за още двама играчи, които нямат документи от ЕС.

Отделно БГ паспортите със сигурност ще вдигнат поне двойно цените на Цунами, Роналдо и Уелтън, защото в Европа има много ограничения срещу футболисти, които не са част от ЕС, а сега тези рестрикции падат.

"Мач Телеграф" съобщава, че от Левски са изкарали БГ паспорти на тримата бразилци с аргумента, че са проектонационали на България. Истината е, че ако това трио можеше да играе днес за "лъвовете", със сигурност и Цунами, и Уелтън, и Роналдо щяха да са титуляри. За нещо подобно обаче трябва да изчакаме.

Отделно от "Герена" разкриха, че паспортът на Роналдо е изненадал малко и тях. Това е така, защото документите на дясното крило са били входирани по-късно от тези на другите двама. В крайна сметка обаче именно Роналдо е получил първи БГ паспорт. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK