Българите в Ливан и Мароко ще могат да гласуват въпреки мерките

Снимка: Infomreja.bg

Сънародниците ни трябва да представят пред властите документ

Българските граждани в Ливан ще могат да се придвижват свободно в изборния ден на 4 април 2021 г., за да упражнят своето право на глас с уверително писмо, издадено от посолството ни.

Сънародниците ни трябва да представят пред ливанските власти документа на арабски и английски език в случай на необходимост, информират от посолството ни в Бейрут. Писмото ще потвърди, че причината за тяхното пътуване е свързана с участието им в изборния процес в секцията, разкрита в сградата на дипломатическата ни мисия.

Копие от документа /на английски и арабски език/ може да бъде изтеглено от сайта на мисията ни на следния линк: https://mfa.bg/embassies/lebanon/news/29135

При нужда от съдействие българските граждани в Ливан могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут на дежурен телефон: 00961 5 452 883 и 00961 5 453 658. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] или на [email protected].

Във връзка с наложените ограничения в придвижването между отделни градове българското посолство в Рабат предоставя на желаещите да гласуват на 4 април 2021 г. български граждани удостоверение, съгласувано с мароканското Министерство на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците в чужбина. При поискване документът ще може да се представя пред местните власти и съответните полицейски постове заедно с български документ за самоличност. Удостоверението може да бъде изтеглено от сайта на посолството ни в Рабат: https://www.mfa.bg/embassies/morocco/news/29145.

Припомняме, че в Мароко ще бъде образувана една избирателна секция - в посолството в Рабат, на адрес: кв. Хасан, ул. „Ахмед Ел Язиди“ № 4.

От мисията ни обръщат внимание на гласоподавателите да спазват действащите в страната мерки против разпространението на пандемията Ковид-19, включващи спазването на необходимата дистанция, избягване на струпването на много хора на едно място, задължително носене на предпазни маски и дезинфекция на ръцете.

В избирателната секция са предвидени мерки за стриктно спазване на здравния протокол: често проветряване и дезинфекция на повърхностите в изборните помещения, осигурен е и дезинфектант за гражданите при влизане и излизане.

От посолството уточняват, че избирателите, чиито срок на валидност на личните документи за самоличност е изтекъл в периода след 13 март 2020 г., имат право да гласуват на изборите за народни представители на 4 април 2021 г., като удостоверяват самоличността си пред секционните избирателни комисии с български паспорт или лична карта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK