Бурята не подмина и Шумен, дърво падна върху кола

Снимка: Infomreja.bg

Пожарникарите работиха усилено след дъжда

На 23 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи през последното денонощие. Погасен е един пожар. В два от случаите е оказано съдействие за пренасяне на болни жени от домовете им до екипи на спешна помощ. Всички останали са били за паднали дървета, счупени клони и надвиснали ламарини след силния вятър вчера.

В 17:48 часа е приет сигнал за пожар в сухи а треви на ул.“ Северна“ в Шумен. Насочен е противопожарен екип. Огнеборците установили, че горят храсти и треви, които са в близост до складово помещение с плац с паркирани леки автомобили, каравана и ПВЦ дограма. Три екипа са гасили пламъците. Пожарът бил ликвидиран с помощта на 6 тона вода. Спасени са пет леки автомобила, 1 каравана, 30 пвц профили и стъклопакети.

Нарязани и отстранени са паднали дървета и клони на бул.“ Велики Преслав“ в Шумен, на ул.“ Николай Чернишевски“, където дървото било паднало върху лек автомобил Фиат „Пунто“. Премахнати са надвиснали клони на ул.“ Кирил и Методий“ в Шумен, обезопасен е блок на бул.“ Велики Преслав“ където имало сигнал за надвиснала ламарина. Премахнато е паднало дърво от пътното платно на влизане в Шумен от 5-ти километър, отстранено е паднало дърво на ул.“ Петър Парчевич“ в града, нарязани са клони на бул.“ Ришки проход“, паднало дърво в село Мараш, на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен, на ул.“ Пирин“ в село Мадара, обезопасен е покрив с падащи керемиди на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен. Премахнато е паднало дърво на пътя в село Радко Димитриево, на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен, където паднало върху лек автомобил, премахнато е паднало дърво на ул.“ Странджа“, четири дървена на различни адреси в Нови пазар, отстранена е надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул.“ Патриарх Евтимий“ в Нови пазар, осигурено е дежурство с противопожарна техника във Върбица на обществено мероприятие.

В събота срещу неделя е оказано съдействие за спасяване на две кучета, паднали в шахта край село Мараш, премахнати са клони от пътното платно на ул.“ Софийско шосе“ в Шумен, погасен е пожар в сухи треви, оказана е техническа помощ за пренасяне на болна жена, ликвидиран е пожар край Каспичан.

В петък срещу събота е оказана помощ за пренасяне на болен мъж и болна жена, ликвидиран е пожар в контейнер за смет в Шумен, пожар в сухи треви в село Средня, в сухи треви в село Черенча и на ул.“ Асен Златаров“ в Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK