БСП върна мандата, Радев даде срок на НС за избор на председател на КЕВР

Снимка: Прессекретариат

"Партията ви връща мандата, но с него коалицията завещава хаоса в енергетиката"

“БСП за България” върна третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на президента.

Преди 10 дни възложихте да посочим кандидат за премиер. Положихме всички възможни усилия да бъде съставено правителство, представихме управленска и законодателна програма, но за съжаление ИТН оттеглиха подкрепата си в последния момент. БСП все решение да не посочи кандидат и ви връща мандата като неизпълнен, каза Георги Свиленски.

Партията ви връща мандата, но с него коалицията завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката, който може да прерасне в колапс. Обръщам се към всички депутати за отговорност и намиране на решение на председател на КЕВР още днес. Пожелавам на политиците, които милеят за бъдещето на България, успех на предстоящите избори, заяви президентът Румен Радев.

Положихме всички усиля да решим проблема с КЕВР, дори предложихме да удължим срока за работа на парламента. Искаме да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, за да решим този проблем. Бяхме обвинени, че държим мандата, за да останем още една седмица на власт, което категорично не е така, заяви Корнелия Нинова.

Още веднъж призовавам НС да намери решение до края на тази седмица, каза Радев.

Хронология: „Продължаваме промяната“ не успя да състави кабинет с първия мандат, връчен им от Радев. ГЕРБ-СДС го върнаха веднага. Третият мандат за съставяне на правителство президентът връчи на БСП на 18.07, а вчера след решение на партията – мандатът се оказа неизпълнен.

„В четвъртък, ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен. ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не искат да има закони, не искат да има КЕВР, искат да има хаос и беззаконие. Опасността, която предстои пред държавата от днес нататък е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство. ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание законодателната програма, предложена на БСП. "Възраждане" са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС, заяви Георги Свиленски в сряда.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//