Борисов: Ако загубим балотажа, излизаме от управлението

Снимка: БГНЕС

Цецка Цачева направи добра кампания. Ще се мобилизираме на втория тур, където ще имаме по-големи шансове да победим БСП. Ще търсим подкрепа от всички граждани, които нямат подкрепа на втори тур. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изявление пред централата на ГЕРБ, цитиран от БНТ.

Той отклони въпросите за оставка и заяви, че това ще го реши след като мине вторият тур на изборите. 

"Ако загубим балотажа, ще излезем от управлението. Казах ако ГЕРБ не е първа политическа сила. Няма как да подадем оставка в седмицата преди балотажа, говоря като партия, не съм се отметнал от думите си, не иска да създам какафония за една седмица в парламента. Още не сме загубили. Има втори тур. След него ще говорим ще има ли оставка", допълни той.  

Той подчерта, че Цецка Цачева е най-подготвеният кандидат. "Не съжалявам, че я подкрепихме. Хората трябва да си дадат ясна представа, че идва управление БСП-ДПС", коментира Борисов.

Думата взе и кандидат-президентът на ГЕРБ, Цецка Цачева, която заяви: "Обръщам се към всички, които не искат БСП и ДПС да правят бъдещето на българския народ. Искам да призова за втори тур всички граждани, които помнят тоталитаризма, които знаят за какво става дума, младите да се допитат до своите родители какво е било. Младите са нашата естествена среда. Важни са, защото ние сме за развитие на бизнеса".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK