Бойко Рашков не разглежда оглавяването на КПКОНПИ като понижение

Снимка: БГНЕС

Той нарече "политически брътвежи" думите на депутат от ИТН, че премиерът го е предложил за новия пост

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви в интервю за Нова телевизия, че не разглежда предложението да оглави КПКОНПИ като понижение, защото по думите му и двата поста са много важни и ако човек имал "достатъчно опит и познания" ще бъде полезен и на двете длъжности. Той уточни, че научил за намеренията да оглави тази Комисия на пресконференция, в която са участвали двамата с премиера Кирил Петков.

Той нарече "политически брътвежи" думите на депутат от ИТН, че премиерът го е предложил за новия пост, защото е възрастен човек и не е успал да направи реформата в МВР, като веднага декларира, че няма да бъде "бухалка" в нечии ръце, като каза, че ГЕРБ са използвали тази Комисия като "бухалка". Бойко Рашков заяви, че не е притеснен дали ще получи политическа подкрепа да оглави КПКОНПИ, защото това нямало "да повлияе на душевното му състояние по никакъв начин"

За случая в Перник, той коментира, че вероятно органите на реда са бездействали, защото бащата на побойника е прокурор "и това момче явно е агресивно е било защитавано по някакъв начин. Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването". Той каза, че няма информация, че в пернишката полиция са "късали и хвърляли в кошчето" жалбите срещу бияча, като уточни, че местното полицейско ръководство е било сменено наскоро и там ще бъде извършена проверка по този случай. Министърът на вътрешните работи не изключи това да е част от кампанията за местните избори, които предстоят.

Той бе попитан и за ситуацията на ГКПП Капитан Андреево, дали пунктът се контролирал от Ами и Таки и отговори утвърдително , като уточни, че подобни неща са трудни за доказване, защото такива лица обикновено работят с посредници. Също така той потвърди, че знае за случаи за даване на големи суми за подкупи там и се "вземат мерки". Назначена е и защита на заместник-министъра на земеделието от "Продължаваме промяната" Иван Христанов и ръководителя на БАБХ Христо Даскалов. Той обаче не потвърди, че събитията на КГКПП Капитан Андреево са причината за разпада на коалицията, като направи уговорката, че "това са партийни тайни", които не всички могат да узнаят и отказа да коментира подробности по въпроса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK