Бойко Борисов идва за разкопките край Покровник

Снимка: Infomreja.bg, архив

Атрактивните останки от древно селище, открити преди дни от археолози край благоевградските села Покровник и Зелен дол, ще бъдат инспектирани на място и от министър-председателя Бойко Борисов. 

Премиерското посещение се очаква да бъде в следобедните часове утре. Освен Борисов оглед на участъка от новостроящата се магистрала "Струма" ще направи и министърът на регионалното развитие и благоустройството, Николай Нанков.

Сформирана е експертна група, която ще вземе решение по казуса. "В никакъв случай не искаме да сблъскаме двата интереса – бързото и скоростно строителство на магистралата с консервирането, експонирането и социализирането на ценните находки от античния римски град", смята регионалният министър. 

Финансов ресурс в размер на малко над 8 млн. е осигурен за археологически проучвания и по протежението на участъците Благоевград – Крупник и Кресна – Сандански на АМ „Струма“.

По-късно през деня, около 17 часа, министър Нанков ще разгледа и разкопките на Античния град Хераклея Синтика край Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//