Благоевградските съветници гласуват 21 000 лева за лечение на нуждаещи се

Снимка: Община Благоевград, архив

Общинският съвет в Благоевград ще гласува отпускането на еднократна финансова помощ за неотложно лечение и медикаменти на нуждаещи се жители на общината в общ размер на 21 000 лева.

По предложение на председателя Радослав Тасков местниет парламентаристи ще разгледат на второ четене проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаване на сертификати клас В.

Наредбата предвижда редица мерки за подобряване на инвестиционния климат в Благоевград и повишаване конкурентоспособността на икономиката.

Общинските съветници ще гласуват актуализация и изменение на Наредбата за местните данъци и такси и цени на услуги. Касае се за допълнение на тарифата към Наредбата, която регулира таксите, заплащани от спортните клубове и гражданите за ползването на съоръженията на Спортния комплекс в кв. "Еленово".

Основна част от точките, заложени в дневния ред на предстоящата сесия, е приемането на годишния финансов отчет и баланс за 2016 година на общинските търговски дружества.

Всички предложения, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

В заседанието се включиха председателят на съвета Радослав Тасков и заместниците му Илиан Георгиев, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Цветозар Балабанов.

Сесията ще се проведе в петък, 28 април, от 9.30 часа в зала „22-ри септември”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//