Без повторно броене на бюлетини от балотажа в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg

Повторно броене на бюлетините от кметския балотаж в Гоце Делчев няма да има, реши Административният съд в Благоевград, с което отхвърли искането на загубилия кандидат-кмет от ГЕРБ Георги Андонов за ръчно преброяване и касиране на изборния резултат.  

Мотивът на жалбоподателя Андонов бе големият брой недействителни бюлетини на втори тур на местните избори – близо 450. С ревизията на вота от балотажа депутатът от ГЕРБ очакваше да стопи разликата от 364 гласа в полза на спечелилия изборите дългогодишен градоначалник Владимир Москов.

Според адвоката на Андонов - Емил Ядков, в някои секции гласуването на 30 октомври е продължило до 23 часа, а в двайсет секции на 23 октомври хората е трябвало да направят четири избора - за президент и вицепрезидент, за кмет, за общински съвет и за кмет на село, за което не им е стигнало технологично време и затова много от избирателите не са успели да упражнят правото си на глас.

Защитата на Андонов заяви в съдебна зала, че в някои от протоколите липсват подписите на членовете на секционните комисии, както и че има разминаване в данните на протоколите на секционните комисии с тези, които са били изпратени в ЦИК от страна на Общинската избирателна комисия.

Съдът отхвърли и поисканата проверка на така наречения забранителен списък за попаднали лица, които са имали право да упражнят избирателното си право.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK