БЧК събра близо 600 хил. лв. за пострадалите в Турция

Снимка: Infomreja.bg

По банков път са събрани 345 000 лева, а чрез СМС-и още 252 000 лева

Към момента са събрани близо 600 хил. лева в кампанията на Българския Червен кръст (БЧК) в подкрепа на пострадалите от мощното и опустошително земетресение в Турция.

По банков път са събрани 345 000 лева, а чрез СМС-и още 252 000 лева, съобщава БЧК, цитиран от БТА.

Освен парични средства се набират и нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, спално бельо, завивки, както и материали за лична хигиена.

С частна линейка заминаха нейният собственик Веселин Маринов и парамедикът Валентин Василев, за да окажат помощ и подкрепа на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия. Това се случва със съдействието на Български червен кръст.

Двамата доброволци тръгнаха от централата на БЧК в София и отиват до Адана, Турция, а оттам до Сирия. Те ще занесат на нуждаещите се превързочни материали, медикаменти и всичко друго необходимо.

За желаещите да се включат в кампанията на БЧК, припомняме как това е възможно:

С паричен превод в откритата специална банкова сметка в лева. IBAN: BG64UNCR76301078660913 - За пострадалите от земетресението в Турция

Или чрез SMS на стойност един лев на номер 1466 към всички мобилни оператори.

В страната текат още няколко кампании за събиране на дарения, като една от тях е на гражданския активист Лазар Радков от фондацията "Капачки за бъдеще", който до момента е събрал над 170 000 лв. 

Друга кампания отново е инициирана от граждански активист, а именно Манол Пейков, който по данни от вчера е събрал малко над 350 000 лв.

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България също обяви дарителска кампания за пострадалите в земетресението в Турция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK