Банско посреща празниците с ново кръгово кръстовище

Снимки: Община Банско

В навечерието на коледните празници и на прага на активния туристически сезон, главната пътна мрежа в Банско бе асфалтирана и обновена. Паралелно с извършваните дейности по подмяна на водопроводната и канализационна инфраструктура в най-динамично развиващия се зимен курорт на Балканите, се възстановява асфалтовата и тротоарната настилка, както и бордюрите.

Изградено е ново кръстовище с кръгово движение, което според съвременните стандарти осигурява по-голяма безопасност при движението на превозните средства.

„Поставихме си амбициозна инвестиционна програма за 2015 година и съумяхме да завършим голяма част от обектите, включени в нея. Паралелно с мащабния като обем на работа проект за подмяна на ВиК мрежата, изградихме отдавна чаканата улица „Гоце Делчев” в централната градска част, която се превърна в атрактивна пешеходна зона. Улица „Отец Паисий” и „Тодор Александров” са рехабилитирани основно, електрическите стълбове са отстранени и кабелите са прибрани под земята. Започнахме премахването на висящите далекосъобщителни кабели, дейност в която общината ще продължи да инвестира през предстоящите години за подобряване на естетическия вид на курорта ни”, коментира кметът Георги Икономов.

Той допълни, че ще се търсят европейски средства за пълно обновяване на градския парк и новите квартали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//