АУБ събира млади предприемачи и успешни инвеститори

снимка: infomreja.bg, архив

Младежи ще представят бизнес проекти пред предприемачи в Американския университет в Бългрия. Най-добрите ще спечелят курс по предприемачество, както и реална възможност да намерят финансиране за проектите си.

Двудневната конференция StartUP, където ще се срещнат студенти, млади предприемачи и успешни инвеститори, се организира от група студенти от АУБ и ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Конференцията за стартиране на нов бизнес ще бъде на 24 и 25 март в аудиторията на университета. Целта е да се насърчи предприемаческия дух сред младите хора в България, както и да се срещнат млади бизнес ентусиасти с вече утвърдили се предприемачи и „гурута” в областта на привличането на инвестиции и провеждане на успешен бизнес.

По време на двудневната конференция ще има 13 дискусионни панела с участието на 16 лектори. Сред тях са възпитаниците на АУБ Васил Терзиев и Светозар Георгиев, основателите на telerik - една от най-успешните български IT компании в света и работодател № 1 в България за 2010 г. И още: Пламен Бобоков, изпълнителен директор на Приста Ойл; Любен Белов, съосновател на Нет Инфо; Методи Дреновски и Любомир Русанов, съоснователи на Суперхостинг.БГ; Стийв Кайл, мениджър на Xentio; предприемачът и член на Настоятелството на АУБ Томас Хигинс.

Четвъртокурсникът от Американския университет в България Николай Герджиков е инициатор на събитието, което ще се състои за първи път в Благоевград. „Първата StartUP конференция, която посетих беше през 2009-та, а 2 години по-късно присъствах и на тази в Пловдив. Като се прибрах, веднага се срещнах няколко приятеля, разказах им за идеята и те много я харесаха. Тогава се събрахме екип от 6 души, а в момента сме 12. Така започна всичко. В последните 4 месеца работихме  усилено. Искаме да направим нещо, което ще промени живота на хората. Нашата цел е да изградим екосреда, която да насърчи предприемачеството”, разказва за идеята Николай, който оглавява клона на StartUP в АУБ. Четвъртокурсникът смята, че предприемачеството е основната причина една държава да се развива добре икономически. „Осъзнах, че всичко, което е стигнало до мен в ежедневието ми, е измислено от предприемачески дух: плочките, на които стъпвам вкъщи, кофичката на киселото мляко, лаптопа, на който работя”, споделя той част от причините, мотивирали го да се захване с проекта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//