Арестуваха търговци на нелегални цигари в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Те са и осъдени

Мъж и жена се изправят пред правосъдието за притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Преди малко повече от година при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник били установени и иззети над 10 600 къса контрабандни цигари.

Органите на реда тогава претърсили недвижим имот в пернишкия кв. „Калкас“, обитаван от 53-годишен жител на радомирското с. Негованци и 42-годишна от Кюстендилско.

Стойността на иззетите 10660 къса цигари възлизала на около 4 хиляди лева и дължим невнесен акциз за над 2 хиляди лева. След проведено разследване двамата са привлечени като обвиняеми по чл. 234, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Наложена им е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 500 лева, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Над 15 килограма тютюн с незаплатен акциз иззеха плевенски полицаи при поредната си спецакция.

През почивните дни в областния град са проведени специализирани полицейски операции за противодействие на разпространението на стоки с незаплатен акциз. За времето от 08:00 часа до 17:00 часа на 9 февруари са извършени проверки на лица и търговски обекти.

На територията на кооперативен пазар на улица ''Княз Александър Батенберг" до контейнер за смет са установени чанти с жълто - кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 10.800 кг.

На 10 февруари около 10 часа на улица ''Княз Александър Батенберг"са намерени 9 плика с нарязан тютюн с тегло около 5 килограма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK