Андон Тотев подписва договор за проучване на ВиК мрежата в Сандански

Андон Тотев и Нона Караджова, снимка: infomreja.bg, архив

Договор за 216 150 лева между Община Сандански и Консорциум „Аква-Арх-Сандански” ще бъде подписан на официална церемония в залата на Общинския съвет в Сандански този петък от 11 часа.

Предметът на договора е „Изготвяне на прединвестиционно проучване за ВиК мрежата на град Сандански, оценка на изготвени идейни проекти за пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ -Сандански, работно проектиране на рехабилитация и разширение на обособени части от ВиК мрежата на град Сандански” по проект „ Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ и рехабилитация и разширение на ВиК мрежа на Сандански”.

В резултат на изпълнението на договора община Сандански ще разполага с работни проекти за рехабилитация и разширение на около 31 километра канализационна мрежа в това число главни канализационни колектори, главни клонове, второстепенни клонове, сградни отклонения и 31 километра водопроводна мрежа – главни клонове, второстепенни клонове, сградни отклонения, пожарни кранове.

Настоящото проектиране е основна дейност по проект „Изграждане на ПСОВ и рехабилитация и разширение на ВиК мрежата на град Сандански”, който се реализира, съгласно подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.” със средства от Кохезионния фонд на ЕС и Националния бюджет на Република България.

 След изготвянето на работните проекти, последващото им съгласуване от всички инстанции и издаването на разрешение за строеж, през пролетта на 2013 г. проектът на община Сандански ще може да навлезе в най-важаната фаза – строителството на ПСОВ – Сандански и на рехабилитация и разширение на ВиК мрежата на град Сандански.

С реализацията на проекта ще бъдат постигнати и следните основни цели: Подобряване на качеството на околната среда на територията на Градска агломерация „Сандански”  в резултат на разширяването и подобряването на качеството наканализационната и водопроводната мрежи и изграждането на ПСОВ – Сандански; Повишаване качеството на живот на жителите и гостите на град Сандански и село Поленица и косвено на живеещите по поречието на река Санданска Бистрица и осигуряването на качествени водни услуги за жителите им, без оглед на тяхното разположение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//