Алпийците на Банско с титли от Държавното първенство

Снимка: Община Банско

В първенството участваха 40 алпийци от 11 държави

През изминалите дни Банско бе домакин на откритото Държавно първенство по ски алпийски дисциплини, в което участваха 40 алпийци от 11 държави.

В крайното класиране за държавния шампионат при девойки младша възраст, състезателката на СК „Юлен“ Бояна Радева завоюва титлата държавен шампион, като спечели и в двете дисциплини (гигантски слалом и слалом).

В категория юноши младша възраст титлата в слалома грабна Борислав Хаджистоянов (Юлен), а Иван Главчев (Юлен) оглави класирането в гигантския слалом и стана шампион на България при юноши старша възраст.

В държавното първенство за жени и мъже Юлия Златкова (Юлен) спечели второ място на гигантския слалом, а в слалома оглави класирането и стана държавен шампион. Състезателката на Ски клуб „Банско“ Лиляна Питова дублира третото място и в двете дисциплини - гигантски слалом и слалом.

При мъжете състезателят на СК „Юлен“ Калин Златков зае второ място в гигантския слалом и трето място в слалома за държавното първенство.

Призьорите бяха наградени на официална церемония от Цеко Минев, член на Съвета на ФИС и президент на БФСки, както и от треньори и гости от ФИС.

 

КОМЕНТАРИ

Калин08:00 - 04.04.2023
Заслужено за всички и за участници и организатори. Браво Банско
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK