Акция във Враца и Девин, борят и купения вот, и битовата престъпност

Снимка: Infomreja.bg

Операцията е проведена съвместно със служители на ЗУ „Жандармерия“

На територията на ОД МВР Враца  е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпността, обществения ред, предотвратяване на нарушения на изборното законодателство и извършването на престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията е проведена съвместно със служители на ЗУ „Жандармерия“, Регионална дирекция по горите, РСПБЗН.  В хода на операцията са извършени проверки на 35 търговски обекта, 28 питейни заведения, 8 заложни къщи, 399 лица и 229 автомобила. Образувани  са 5 досъдебни производства за различи по вид престъпления, продължава работата по 29 заявителски материала. Задържани са 8 лица. Проверени са 13 сигнала по чл.167-169 от НК, против политическите права на гражданите.

По закона за движение по пътищата са съставени 21 акта и 108 фиша.

В апартамент в ж.к. „ Дъбника“ в гр.Враца са намерени и иззети сгъвки съдържащи суха зелена на цвят листна маса и съцветия от канабис с общо тегло около 115 грама. Образувано  е досъдебно производство.

В село Баница  е установено лицето откраднало телевизор от частен дом в селото. 

В село Галатин е разкрит извършител на кражба на видеокамера от кафе-аперитив и 30 лева от същото заведение.  

В село Баурене е разкрита кражба на 3 овце  и 1  коза от кошара в селото. Деянието  е извършено от 30-годишен жител на същото село.

В  Криводол е установен  неправоспособен водач на лек автомобил, който шофирал МПС с регистрационни табели издадени за друг автомобил.

В землището на село Горно Пещене е установен жител на гр. Враца, в момента на незаконни археологически разкопки. Иззет металдетектор.

В гр. Бяла Слатина е установен водач на лек автомобил, който шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин. 

Установени са лицата извършили противозаконно отнемане на автомобил в село Тлачене. Деянието е извършено от две непълнолетни лица, криминално проявени. Автомобилът е открит и върнат на собственика.Образувано  е досъдебно производство.

В магазин в гр. Роман са намерени  и иззети цигари без акцизен бандерол. При последвала проверка в жилището на търговеца са открити 144 кутии цигари без български акцизен бандерол. Образувано  е досъдебно производство.

В Роман е намерен и върнат велосипед, откраднат на същата дата от жител на  града.

В село Камено поле  е установено лице откраднало мотофреза, казан, водна помпа и др. уреди от частен имот.

В село Ботево са  установени лицата, които в периода от 15.02.2023г. до 20.03.2023г. от частен имот в селото извършили кражба на: 30метра ел.проводник, кухненски  прибори и мебели, ел.кабели и др. Деянието  е извършено от двама жители на село Софрониево.

В частен имот в село Ботева са намерени  и иззети 4 куб.метра дърва за огрев, без документ за произход.

Спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност се провежда втори ден на територията на област Смолян. В нея са ангажирани сили на „Охранителна полиция“ на ОДМВР-Смолян, подпомагани от жандармерийски части от Пловдив. В хода на акцията вчера е получен сигнал за сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в гр. Девин.

Веднага на място са насочени полицейски екипи, в резултат на което е възстановен общественият ред и предотвратено разрастването на възникналия конфликт. В полицейския арест за срок до 24 часа са задържани осем лица. При извършени проверки на 16 адреса са иззети две хладни оръжия - мачете, съставени са множество актове за установени административни нарушения. По случая са образувани досъдебни производства, работата по които  продължава.

Специализираната полицейска операция на територията на гр. Девин продължава и в момента, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 


 

КОМЕНТАРИ