Акция "Дрога" в страната, задържани са "земеделци"

Снимки: МВР

По всички случаи са образувани производства

Близо 70 килограма марихуана са иззети при съвместна операция на СДВР и Агенция „Митници“.

В рамките на няколко дни от началото на месец септември при извършени съвместни проверки на товарна композиция с български регистрационни номера, са открити и иззети общо 69 вакуумирани плика със суха зелена растителна маса. Полевият наркотест на съдържанието е дал положителна индикация за марихуана.

Задържани са трима мъже на възраст 38, 46 и 59 години.

На 14 септември от служители на РУ-Казанлък е проведена специализирана полицейска операция.

В хода на същата, на адрес в с. Розово е задържан 54-годишен мъж, който не е криминално проявен и не е осъждан. По първоначални данни, са намерени и иззети около 5 грама суха зелена тревиста маса от къща и около 24 грама суха зелена тревиста маса от стопанска постройка, както и 55 растения от рода на конопа, засадени в двора на къщата, с височина над два метра, с общо тегло на зелената листна маса около 700 кг.

Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от криминалисти на ОДМВР-Варна.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия в два апартамента - в ж.к. „Чайка“ и ж.к. „Трошево“.  На адресите са открити две оранжерии  със засети общо 240 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж. Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи.

Задържани са двамата наематели на жилищата – 36-годишен рецидивист и 35 годишен,  които по първоначални данни са отглеждали растенията, работи се и по изясняване на участието им в разпространение на наркотични вещества.

По случаите са образувани досъдебни производства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//