Акция „Дрога“ в Пернишко прати 6-ма в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Сред задържаните е и 17-годишен

 Шестима са задържани за притежаване на наркотични вещества от служители на Второ РУ в Перник, съобщават от полицията.

Около 13, 40 ч. вчера, органите на реда проверили група младежи, събрали се пред жилищен блок на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. Последвал личен обиск, при който у 17-годишен е открито топче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви тест.

По-късно автпатрул от районното управление проверил 31-годишен перничанин. Мъжът бил обискиран и в носената от него раница полицаите открили близо 12 грама марихуана. Последвали процесуално-следствени действия и в дома му са намерени и иззети две метални кутии със семена, реагирали на канабис; мелничка за тютюн с остатъци по нея от суха зелена листна маса; плик, съдържащ съцветия от канабис, пистолет и боеприпас.

Двадесет минути след полунощ, на ул. „Ю. Гагарин“ униформени спрели за проверка лек автомобил „Опел“ с четирима пасажери – трима на 31 – годишни и един на 30 г., всички от гр. Перник. Полицаите претърсили  автомобила, в който намерили и иззели кутия от цигари, в която имало бяло прахообразно вещество и пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирали на амфетамин и канабис след направен полеви наркотест.

При обиск на мъжете, у един от тях е открита суха зелена листна маса с тегло около 3 грама, дала положителен резултат за канабис.

Шестимата са задържани за до 24 ч. с полицейски заповеди и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//