Академик Благоевград прегази Шумен с 61 точки

снимка: ekipnews.com

Академик Благоевград записа убедителна победа със 108:47 като домакин на Шумен в мач от 14-ия кръг на мъжката А група. Баскетболистите на Петър Клечков поведоха с голяма разлика още от началото на мача и не срещнаха проблеми до самия му край. Така те вече имат 9 победи и 5 загуби в актива си, докато шуменци са с 2:12.

Домакините започнаха мача със серия от 13:3, за да направят разликата двуцифрена максимално бързо. До края на първата четвърт те я увеличиха още малко, а резултатът вече бе 30:14. В началото на следващата десетка авансът на благоевградчани стана и повече от 20 точки, а след като на моменти беше и 30, на почивката таблото показваше 53:27.

Съперникът отдавна беше пречупен, а Академик продължаваше да контролира изцяло събитията на терена. Така преднината му се запази над 30 точки, а през последните 10 минути премина и границата от 60 и шуменци потеглиха към дома след безславно поражение.

Васил Александров бе най-резултатен за победителите със 17 точки, а по 15 добавиха Николай Манов и Пламен Дончев. С 14 точки пък завърши Явор Иванов, а само двама състезатели от състава на тима не регистрираха точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK