8 фирми се "състезават" коя да гради моста при Покровник

Снимка: Infomreja.bg

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на стария мост

8 са отворените оферти в откритата процедура за избор на изпълнител на строителния надзор при изграждането на нов мост над река Струма на пътя Благоевград – Покровник, съобщават от АПИ.

Отворените оферти са на:

„СЕТ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД;

„ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ООД;

ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР ЮГ“ (ДЗЗД), в което са „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД и „КОНТПАС“ ООД;

 „АЛФА ПИ ПРОДЖЕКТ“ ООД;

ОБЕДИНЕНИЕ „ИПС-ТЕСТ“, с участници „ИПСИЛОН КОНСУЛТ“ ЕООД и „ТЕСТ КОНСУЛТИНГ“ ООД;

„ТРИ – ЕС“ ЕООД;

ДЗЗД „ТРАНСКОНСУЛТ Група-БГ“,  „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ“ ООД, „ТРАНСКОНСУЛТ – ГРУПА“ ЕАД;

„ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ ЕООД.

Прогнозната стойност за изпълнение обществената на поръчката е 254 016 лв. без ДДС.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител за проектиране и строителство на съоръжението - ДЗЗД „МОСТ ПОКРОВНИК“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД. Срокът за изготвяне и предаване на техническия проект е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Срокът за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение е 300 календарни дни, който започва от откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград - Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd