68-годишна жена почина след ПТП в Шумен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Тя пресичала на пешеходна пътека, когато била блъсната от автомобил

68-годишна жена от Шумен е починала след пътнотранспортно произшествие в града. Сигнал за инцидента е приет в дежурната част на областната дирекция малко след 19:30 часа на 16 октомври.

Съобщено било, че водач на лек автомобил ударил пресичащи по пешеходна пътека мъж и жена на кръстовище, образувано от бул.“Мадара“ и ул.“Преслав“ в града.

Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Изяснено било, че 56-годишен водач на лек автомобил „Дачия Дъстър“ с шуменска регистрация не пропуснал пресичащите по пешеходната пътека мъж и жена, и ги ударил.

Двамата са откарани за преглед с екип на спешна помощ в шуменската болница. Мъжът, 62-годишен местен жител, е прегледан. Установена е фрактура на ляв глезен, оставен е под наблюдение в болничното заведение.

Съпругата му, 68-годишна шуменка, е приета в МБАЛ- Шумен с черепно-мозъчна травма, счупен таз  и опасност за живота. След полунощ е починала. Водачът на автомобила е правоспособен, тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна. Извършен е оглед и е започнало досъдебно производство.

Няколко часа по-късно 29-годишен мъж от Шумен бил установен да управлява нерегистрирано АТВ след употреба на алкохол. Проверката от екип на пътна полиция била извършена около 23:15 часа на 16 октомври на ул.“Владайско въстание“ до кръстовище с ул.“Васил Петлешев“. Спрян бил водач на четириколесно моторно превозно средство – АТВ.

Водачът, 29-годишен местен жител не представил документи, а след справката станало ясно, че не е регистрирано по надлежния ред. Бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,89 промила алхохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.

47-годишен шуменец е задържан в полицейския арест за унищожаване и повреждане. Около 01:30 часа на  кръстовище на пл. „България“ и бул.“Мадара“ счупил предното стъкло с бутилка на преминаващ по пътното платно лек автомобил „Сеат Леон“ с шуменска регистрация. Водачът, 30-годишен мъж от Шумен, подал сигнал.

След бързи действия на полицията извършителят е установен и задържан- 47-годишен местен жител . За унищожаване и повреждане на чуждо имущество е образувано бързо производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK