500 декара широколистна гора е спасена от пожар в Антоново

Снимка: Infomreja.bg

Поредица от пожари гасиха в района

На 4.11.2022 г. около 22 ч е възникнал пожар в складова база на фирма, намираща се в промишлената зона на Търговище. В резултат на инцидента са унищожени сграда от сглобяеми елементи с площ около 240 кв м, 3 товарни автомобила, 2 ремаркета, резервни части и консумативи за товарни автомобили. Пожарът е погасен от три екипа служители на РСПБЗН-Търговище със 7 противопожарни автомобила. Спасени от огъня са спомагателни постройки, багер, товарен автомобил, контейнер, дърва. За гасенето на пожара са използвани около 70 000 л вода. По случая е образувано досъдебно производство.

500 декара широколистна гора е спасена при възникнал масивен пожар в смесена гора в землището на село Свирчово в община Антоново. Сигнал за инцидента е получен в 8,50 ч на 6.11. Огъня са гасили 14 служители на РСПБЗН-Антоново с 3 противопожарни автомобила. В гасителните дейности са им помагали и около 80 служители на няколко горски стопанства – в Омуртаг. Търговище, Попово, Върбица, Тича, Паламара, Шумен, Преслав. Огънят е обхванал около 1100000 кв. м площ. Унищожени са около 1200 декара  смесена гора. В 10,50 ч на същия ден е получен сигнал за пожар в същия масив – този път  западно от с. Птичево, община Антоново. Пожарът е погасен от 4 екипа на РСПБЗН-Омуртаг и един екип на РДПБЗН-Търговище. Пожарогасителните дейности в участъка продължават и към момента, тъй като са възникнали нови огнища в споменатия масив.

Пожар в гора е възникнал на територията на  община Антоново и предходния ден – в смесена гора в землището на с. Длъжка поляна. Веднага към мястото на инцидента са били насочени екипи на РСПБЗН-Антоново с 3 противопожарни автомобила. Обгорели са по-голямата част от дърветата в 60 декара горски масив, площта им тепърва ще се уточнява. Благодарение на намесата на огнеборците от огъня са спасени 400 декара смесена гора. Спасени са и две сграда в същия край, намиращи се в близост до възникнал пожар в сухи треви в землището на с. Черни Бряг в община Антоново. Пожарът е погасен без преки материални загуби.

Още два пожара, възникнали през периода в областта поради небрежност при боравене с открит огън, са нанесли материални щети. Запалена суха трева в двор на къща в с. Врани кон, община Омуртаг, е причинила унищожаване на 1 кв м покривна конструкция от сграда, 10 овощни дървета и дърва за огрев. Постройката е спасена. Лек автомобил е бил унищожен от огъня в района на гробищния парк в гр. Попово вследствие пожар в двигателя му. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е късо съединение.  Няма пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK