50 населени места в Кюстендилско без ток заради снега

снимка: infomreja.bg, архив

Падналият мокър сняг през изминалата нощ обледи съоръжения на ЧЕЗ и скъса проводници. Вследствие на това прекъсна електрозахранването за клиенти на компанията в района на Кюстендил, София, Перник, София област и Благоевград.

„Ледът сковава съоръженията, къса проводници и затруднява локализирането и отстаняването на авариите. Мобилизирахме допълнителни аварийни групи и работим с неимоверни усилия за по-бързо справяне със ситуацията.  Искам да подчертая, че хората работят в много тежки условия. Имаме пълното съдействие и подкрепа на Министерството на енергетиката, на колегите от ЕСО и на местните власти.  Ние сме създали необходимата организация и разполагаме с високопроходима техника, но да знаем, че ако се наложи можем да разчитаме на подкрепа, е изключително важно в такъв момент“, коментира Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане в ЧЕЗ Разпределение България.

В Кюстендил без ток са около 50 населени места, в София област  засегнати са 40 селища, в област Благоевград – 25.  По отстраняването на авариите работят около 150 екипа, оборудвани с необходимите инструменти, материали и високопроходима техника – автовишки, автобагери, моторни шейни и АТВ –та с вериги за сняг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//