5-ма арестувани за купуване на гласове в Микрево

Снимка: Infomreja.bg

Акцията започна рано тази сутрин

Акцията е стандартна процедура за респектиране купувачите на гласове, както винаги преди всеки избор. Знаете, че в село Микрево на община Струмяни има компактна ромска общност, която малко или много се поддава на купуване на гласове.

В крайна сметка всичко е приключило нормално, без никакви проблеми. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на Община Струмяни, Емил Илиев.

Акцията е започнала рано тази сутрин, респектирани са т.нар. купувачи на гласове. Има арестувани 5 лица, като към този момент е спокойно в ромската махала, няма и полицейско присъствие.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, обиски са правени в селата Микрево, Склаве, както и Илинденци.

Подобна акция е имало късно снощи и в Гиздова махала в Дупница, като в ареста е 45-годишен мъж за купуване на гласове.

От прокуратурата официално обявиха, че днес в селата Микрево, Склаве и Дамяница, от служители на ОДМВР-Благоевград и РУ-Сандански се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, защита на политическите права на гражданите и издирвани лица.

Към момента има задържани лица и при констатирани престъпления против политическите права на гражданите ще се вземе съответното законово отношение. Работата продължава.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//