41-годишен бургазлия повреди автомобил на жандармерията

Снимка: Infomreja.bg

Отказал да се подчини на сигнал за спиране на управлявания от него автомобил

Вчера около 12.30 часа полицейски служители, патрулиращи в района на пътя Бургас – Средец, подали сигнал за спиране на лек автомобил «Ауди А 3» с варненска регистрация. Водачът не се съобразил с разпореждането и продължил движението си.

Към мястото били изпратени два автомобила на бургаската жандармерия, намиращи се на територията на Районно управление – Средец.

След пътната детелина в посока завод «Промет стийл» - с. Дебелт, аудито било застигнато и изпреварено от автопатрул на Четвърто Районно управление - Бургас. В този момент водачът на лекия автомобил спрял и превключил на задната предавка, удряйки предната част на единия служебен автомобил на жандармерията – лек автомобил «Фолксваен Тигуан».

Водачът на аудито е задържан. Установено е, че това е 41-годишен криминално проявен бургазлия. При задържането си същият изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи вещество, наподобяващо метамфетамин. Констатирано е, че лекият автомобил «Ауди» е с прекратена регистрация и е собственост на 19- годишен мъж от Аксаково.

Бургазлията, който го управлявал, бил неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/. Същият е тестван е за употреба на алкохол, като дрегерът отчел отрицателен резултат, но отказал тестване за употреба на наркотични вещества и техните аналози.

От пътния инцидент са настъпили материални щети / по първоначални данни на стойност 600 лв./

Водачът е задържан в Районно управление - Средец, със заповед за задържане за срок до 24 ч.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK