40 ден: Кола се опита да премине през протестиращите в София

Снимка: БГНЕС

Яйца полетяха към сградата на Министерски съвет

Автомобил, управляван от жена, се опита да премине през протестиращите граждани пред румънското посолство. 

Колата не се движеше с висока скорост, а недоволстващите започнаха да удрят и блъскат по возилото. Беше счупено и предното стъкло.

Протестиращите твърдят, че жената е щяла да сгази няколко души. "Имаше провокация, жената тръгна да минава през хората и даваше газ. Хората я спряха и й счупиха прозореца", обясни млад мъж, който каза, че е станал свидетел на инцидента

Още от самото начало на блокадата пред посолството нямаше полицейско присъствие. Близо 20 минути по-късно се появи първият полицейски патрул.

По-рано тази вечер протестиращи блокираха кръстовището пред румънското посолство на булевардите "Ситняково" и "Шипченски проход". 

Недоволството традиционно тръгна от Триъгълника на властта, премина през "Орлов мост" и стигнаха до представителството на Румъния в столицата.

Градският транспорт остана блокиран. 20 минути след блокадата на кръстовището на място дойде и първият полицейски патрул. 

Яйца полетяха към сградата на Министерски съвет в 40-ия ден на антиправителствените протести.

Призив за придвижването към бул. "Ситняково" и бул. "Шипченски проход" беше отправен от адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио". 

От днес протестиращите имат нова тактика – ще има изненадващи блокади на ключови административни сгради.

Още преди да стане ясно, че ще бъде внесено предложението за нова Конституция, днес недоволството беше пред правосъдното министерство.

Там протестиращи опитаха да влязат в сградата, за да разговарят, по думите им, с министър Данаил Кирилов, но не бяха допуснати от охраната.

Палатков лагер беше разпънат и от медицински сестри пред здравното министерство. Техните искания са за по-добри условия на труд. По думите им протестът ще е безсрочен.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната.

Блокадите на „Орлов мост“, Ректората на СУ и пл. „Независимост“ в столицата остават./ btvnovinite.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK