4 даровити деца с едногодишни стипендии от Община Дупница

снимка: Община Дупница, архив

Четири даровити деца получават едногодишни стипендии от Община Дупница по предложение на Експертно-консултативната комисия. Това са възпитаници на различни учебни заведения, които са постигнали високи резултати в областта на спорта.

Стипендия ще получат Радослав Доброславов Михалков,  ученик в VІ клас на  ОУ „Неофит Рилски” в Дупница, класиран на второ място индивидуално по лека атлетика – 100 метра.

Стипендия ще има и за Даниел Иванов Давидков, ученик в Х клас на гимназия „Христо Ботев”, класиран на второ място индивидуално по тенис на маса, юноши, както и за Цветелина Любомирова Цветкова, ученичка в VІ клас на СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, класирана на трето място – индивидуално по бадминтон момичета.

Четвъртата стипендия отива при Митко Иванов Джорджев,  ученик в VІІ клас на ОУ „Неофит Рилски”, класиран на второ място индивидуално по лека атлетика – 400 метра за момчета.

Стипендии за стимулиране на деца с изявени дарби се отпускат на ученици, класирани индивидуално на първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание, включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през текущата календарна година, която се приема ежегодно с Решение на Министерски съвет.

Размерът на отпуснатите стипендии е в размер на 135,00 лева месечно за срок от една година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK