38 ученици от Неврокопско гостуват в Брюксел за 3 март

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

38 деца от Неврокопско излетяха от летище София за Брюксел като част от 80- членната правителствена делегация, която ще участва в отбелязването  на  бълагарския национален празник в Европарламента. Заедно с групата пътуват и ученици от българските диаспори в Украйна, Молдова, Македония.

Преди заминаването си, групата разгледа Националния исторически музей, а в ранния следобед децата бяха приети лично от президента Росен Плевнелиев. След това водени от Атанас Стоев, преподавател по български език и литература и директор на ОУ  "Никола Вапцаров” в село Црънча, всички отлетяха за столицата на Европа, за да се включат в отбелязването на националния празник.

Родопското село  Црънча е в община Доспат. До 1988 година то е било част от община Сатовча. В делегацията има ученици от селата Абланица, Рибново, Хвостяне, Вълкосел, Сатовча и други населени места.

„Децата са приготвили изненади за гостите, които ще уважат честването на 3 Март в Европейския парламент. Всички участници в събитието ще бъдат закичени и с ръчно изработени мартеници", казаха организаторите.

"Учениците от  родопските  училища  ще участват и литературно-музикална програма, допълни учителят по български език и литература  в ОУ”Димитър Талев” в село Хвостяне Мехмед Бакалов.

Пътуването се осъществява със съдействието на фондация „Българска памет”, Сдружение "Неврокоп, както и със съдействието на евродепутата от Хаджидимово  Мария Неделчева.
 

КОМЕНТАРИ

В отговор08:35 - 01.03.2012
И какво му е на Неврокопско?!? Тук е най-красивата част на България и не е гордост да се говори та за родния си край! Пък ако не си от Неврокопско .. .. .... ....... (на нецензурните думи съм сложил точки)
Бръмбар11:50 - 29.02.2012
Супер! Тъкмо ще видят как е по света, за да имат стимул да се махнат от Неврокопско ;)
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK