37-годишен мъж от Шумен е задържан за наркотици

Снимка: МВР, архив

Освен дрогата, иззети са пари и автомобил

След целенасочени и продължителни действия под ръководството на прокуратурата, криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен задържаха 37-годишен мъж от същия град за притежание на наркотични вещества.

Около 14:45 часа вчера на кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ и ул. “Тетово“ в Шумен, за проверка бил спрян лек автомобил "БМВ". Зад волана във видимо неадекватно състояние бил 37-годишен местен жител. Отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества.

При извършените процесуално- следствени действия, в автомобила е намерен полиетиленов плик с около 250 грама суха тревна маса, реагирала на канабис, и бяло прахообразно вещество, което по данни на притежателя е метамфетамин.

В жилище на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен и прилежащи помещения са намерени и иззети 20 грама бяло вещество на бучки, което при направения полеви тест реагирало на метамфетамин, и 52 грама безцветно вещество на кристали, което предстои бъде изследвано.

Автомобилът и сумата от 950 лева са иззети.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „А“ ал. 1 от НК продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK