319 души си поставиха ваксини за ден в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

За изминалото денонощие новите положителни проби за коронавирус са общо 86

През вчерашния ден в област Кюстендил са се ваксинирали 319 души, а лицата със завършен ваксинационен цикъл вече са 28 777.

14-дневната заболяваемост в Кюстендилска област е 1049,57 на 100 хил. души население.

За изминалото денонощие новите положителни проби за Ковид-19 са общо 86. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 41, Дупница – 27, Бобов дол – 7, Кочериново – 6, Бобошево – 3, Сапарева баня – 1 и Рила – 1, съобщават от РЗИ – Кюстендил.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Двама са на интензивно лечение.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 58 лица. Четирима души са на интензивно лечение.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 59 пациенти, като един човек е в реанимация.

Информацията относно броят и състоянието на хоспитализираните пациенти е динамично променяща се.

През изминалото денонощие са починали петима души /това са лица, които са били лекувани и в болници извън област Кюстендил/: две жени на по 73 г. и двама мъже на по 85 г. от община Кюстендил; жена на 66 г. от община Дупница.

Една чат от лицата не са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK