28-годишният Иван Юруков се пребори за кръста в Разлог

снимки: Община Разлог

28-годишният Иван Юруков се пребори и спаси светия кръст в Разлог.  Младият мъж пожела най-вече здраве, щастие и успех на всички българи. В светия ритуал по спасяване на кръст в Разлог се включиха 12 мъже.

За втора поредна година Иван Юруков извади кръста от водите на езерото в парка на Разлог. Тълпа от хора се стече, за да наблюдава ритуала по хвърлянето и спасяването на кръста. Мъже, жени и деца целуваха кръста и Иван като пожелаваха здраве и късмет за всички.

Иван споделя, че изминалата 2012 година не е била лека, но най-важното е, че той и семейството му са здрави, имат работа и много поводи за радост. Надява се и 2013 година да бъде здрава и успешна и отново целува кръста, пожелава здраве за всички.

12-те участници в ритуала по спасяване на Светия кръст на Йордановден в Разлог предварително бяха записани в храма „Свето Благовещение" и представиха кръщелно свидетелство.

Светия ритуал започна точно в 11 часа, когато отец Димитър хвърли светия кръста във водите на езерото в парка на Разлог. Преди това в храма „Свето Благовещение" в Разлог бе отслужен традиционният Богоявленски водосвет.

Органите на реда следяха за нормалното протичане на християнския ритуал.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK