200 картотекирани мотористи се съревноваваха в Банско

Снимка: Община Банско, Три Планини Хард Ендуро

Банско отново бе домакин на „Три Планини Хард Ендуро Банско“

Банско отново бе домакин на престижното състезание по мотоциклетизъм „Три Планини Хард Ендуро Банско“, което е част от BG X Enduro Championship. В продължение на два дни, близо 200 картотекирани мотористи се съревноваваха по перфектно подготвените трасета. Домакини и организатори на най-авторитетния старт и най-голямо състезание от шампионата в календара за 2022 год. бяха Мото Дружина Банско и Община Банско.

В шампионата мериха сили състезатели в класове експерт/сеньор, стандарт, жени, джуниър. 

В клас „Профи” първото място спечели Любомир Иванов от клуб „МСК Препараторите”, след него се класира Станислав Кирилов от клуба на домакините - „Мото дружина Банско”, трети в категорията бе Илиян Кузманов от клуб „СК АФГ ТИМ”.

В клас „Експерт” най-бърз беше Мартин Петков от клуб „СК Екстрийм Рейсинг”, следван от надеждата на Банско - Борис Чакъров, а трети се класира Атанас Ангелов от „МСК Хард Райдърс”.

За крайното класиране в клас „Сеньори” шампион стана Асан Имамов от „Ендуро Корница”. В следващата категория „Стандарт” победител стана Иван Цончев от клуб „Алба Дамасцена –МСК”, а първа при жените триумфира Габриела Мартинова от „СК Екстрийм Рейсинг” .

В категория "Джуниър" най- малките състезатели от обора на домакините се представиха блестящо. Второ място за Александър Пиришанчин, трети - Иван Керанджиев, следван брат си Мирослав Керанджиев. Мартин Ковачев се класира пети, Иван Чакъров се класира на шесто място.

Призьорите бяха наградени от кмета Иван Кадев, който също получи награда с признателност за оказаната подкрепа за организацията и провеждането на елитното състезание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK