20 са разкритите ваксинационни центъра в Благоевград и 13 в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Заявено беше най-отговорно, че никой от българските граждани няма да бъде върнат

33  са разкритите ваксинационни центъра в областите Благоевград и Кюстендил. Това стана ясно днес след срещата на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова в Благоевград и Кюстендил, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В брифинга пред сградата на РЗИ в Благоевград участваха още директорът й д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

„20 са откритите ваксинационни центъра в областта, за Гоце Делчев са предоставени 1000 дози, за Разлог -700, в Петрич и Сандански - по 200“, обясни заместник-министър Йорданова. Според нея до края деня ще бъдат осигурени още 2 500 дози, които трябва да са достатъчни за още няколко дни.

„Никой от българските граждани няма да бъде върнат, ваксините са напълно безплатни и доброволни, ваксинацията не е задължителна за членовете на РИК и ЦИК“, допълни заместник-министърът.

„В момента в РЗИ има 250 флакона, очакваме още 250 до няколко часа, така имаме възможност да ваксинираме на „първа игла“ 2500 души“, обясни директорът на РЗИ д-р Калоянов.

Според него от сутринта докъм 13 часа в кабинета в сградата на РЗИ са се ваксинирали 70 човека, чака се без ред и списъци.

„Не са достатъчно коректни подадените в Европейската комисия по лекарствата документи“, така Йорданова обясни липсата у нас на руска ваксина.

Както ИНФОМРЕЖА вече съобщи, преди обяд днес заместник-министър Йорданова бе и в Кюстендил, където заяви, че кабинетът там в РЗИ от вчера извършва имунизации, като и в момента има желаещи. БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK