2 години затвор за двама братя, обирали обезлюдени къщи в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

2 години затвор получиха двама братя от село Баня, Благоевград, които обирали наред обезлюдени къщи в Кюстендилско. Георги и Владимир Маноилови обиколили част от къщите в село Страдалово. Там набелязала три от тях, в които не живеели хора.

Счупили с помощта на брадва катинари на входни врати и прозорци.  На място се хранили с намерени различни консервирани храни и откраднали  различни видове медни съдове на обща стойност 736 лв. След извършване на последната кражба двамата братя били забелязани от кмета на селото.

Още, когато ги попитали какво правят там Георги и Владимир се уплашили, побягнали и изоставили чувалите с откраднатите медни съдове. От проведените оперативни мероприятия се установило, че това са братята Маноилови.

Двамата са се признали за виновни за извършеното престъпление. Маноилови са осъждани за престъпления от общ характер с влезли в сила присъди. Съдът в Кюстендил им наложил наказание 2 години „лишаване от свобода“, което ще изтърпят в затворническо заведение от закрит тип при „строг“ режим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK