2 500 кубика сняг изринаха от стадион „Христо Ботев“

снимка: infomreja.bg, архив

Огромно количество снежна маса изринаха от стадион „Христо Ботев“ в рамките на 5 дни. Поводът за офанзивата са двете контроли на стадиона в Благоевград между националните отбори на България и Испания до 17 години.

Работници от „Биострой“ и звено „Спортни имоти“ ринаха сняг по 12 часа на ден, за да приведат в идеален вид тревното покритие. Според шефа на „Спортни имоти“ Валери Миков, работниците са успели да отстранят от терена над 2 500 кубика сняг.

В трудовите дни са се включили служители на фирмата поддържаща стадиона - „Хридроенергийна компания“ и работници на хотел „Езерец“, който ще приюти футболисти и треньори на двата отбора. В операцията са използвани техника на „Биострой“ и бейзболен клуб „Бизоните“.

Припомняме, че в средата на миналата седмица контролите бяха под въпрос, заради лошите атмосферни условия и обилния сняг в Югозападна България. Самият Миков е провел няколко разговора с ръководството на БФС, в които е предупредил за възможността Благоевград да отпадне като домакин на спарингите.

Затоплянето на времето вчера и днес е улеснило работата на фирмите и в момента стадион „Христо Ботев“ е в отлично състояние. До края на деня теренът ще бъде разчертан, а утре ще бъдат поставени и вратите.

В прекрасните условия за мач на „Христо Ботев“ се е уверил и селекционерът на юношеската ни формация Александър Димитров, който заедно с помощника си Мирослав Митов са инспектирали стадиона още вчера.

Националните отбори на Испания и България до 17 години трябва да изиграят две приятелски срещи на 21 и 23 февруари 2012 година в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK