144 младежи от 18 държави на летен лагер в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

144 ученици от 18 страни посреща Американският университет в България тази  неделя.

От 30 юни до 20 юли младежи от САЩ, Австрия, Испания, Франция, Израел, Сирия, и Русия ще учат и ще се забавляват заедно в АУБ.

С пълна стипендия в лагера ще участва победителката в националното състезание за 9-ти клас по творческо писане на английски език Ивелина Нумерова от Карлово. В десетото юбилейно издание на лагера общо 10 ученици са приети на пълна стипендия.

 Освен ежедневните образователни курсове и извънучебни дейности, те ще покажат своите артистични заложби на „Вечер на талантите“ на 15 юли от 19:30 ч. Сред заплануваните дейности са „Вечер на киното“, включване в доброволчески дейности и „Вечер на игрите“.

Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Програмата включва осем образователни курса, от които всеки участник може да избере три. Курсовете, които се предлагат са журналистика, бизнес, творческо писане, театър, презентационни и комуникационни умения и други. Всички ученици получават от АУБ сертификати за участие в образователната лятна програма, след приключването й.

Освен образователните курсове, програмата на лятното училище е изпъстрена и с много забавни извънкласни дейности. Те могат да играят баскетбол, волейбол, боулинг, йога, футбол, както и да плуват. Посещения на Рилския манастир и София също са част от програмата, тъй като идеята е младите хора да се запознаят с красотите и традициите на България.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//