11 мъже, жени и деца са задържани в Хасково за кражби

Снимка: Infomreja.bg

Те са крали както храна, така и накити, техника и пари

Единайсет мъже, жена и двама непълнолетни са посетили полицейското управление в Хасково като заподозрени за кражби.

В хода на работата по установяването им полицаите са изяснили, че мъжете на възраст от 13 г. до 55 г., 19-годишна и двама непълнолетни на 13 г. и 16 г. са извършили кражби от магазини, леки автомобили, мазета и гаражи.

За непълнолетното момче на 13 г. са доказани 4 от кражбите, като той се е съсредоточавал да краде от паркирани леки коли и междуетажна стая и мазе.

Трима от задържаните пазарували от магазини, като забравяли да платят на касите. Останалите са отнемали чуждо имущество от гаражи и мазета.

Мъже на 16 г. и 25 г. отмъкнали кутия за дарения от пекарна на зеленчуковия пазар в града с неустановена сума. Жена на 19 г. и 23-годишният ѝ съучастник, и двамата от с. Криво поле посетили през декември златарско ателие в центъра областния град. Докато се правели, че разглеждат бижутата успели да задигнат 3-грамов златен пръстен, който след залавянето си върнали с протокол.

Всички задържани признали деянията си пред служителите. В управлението в Димитровград също регистрират задържани петима мъже, 2 жени и двама непълнолетни, хванати за кражби на територията.

По-характерните случаи са на кражба на стоки от магазин за 822 лева и задържани две жени на 23 г. и 25 г. с мъж на 22 г., превозващи с каруца 90 кг. желязо, 20 кг. алуминий и 37 кг. мед, които по техни думи откраднали от завод за полиестерна коприна в града.

Останалите кражби са на мобилен телефон, хранителни стоки и велосипед. Задържаните в бригадирския град също направили признания за стореното пред полицейските служители, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK