10 тона отпадъци събраха при пролетното почистване в Разлог

снимки: Община Разлог

Над 10 тона отпадъци извози Община Разлог след пролетното почистване. По нареждане на кмета инж. Красимир Герчев градът бе разделен на 3 района, като в почистването активно се включиха стотици жители на общината.

89-годишният дядо Станко Жегов и 82-годишният Славчо Фарфаров почистиха стълбите към Голак. С истински младежки ентусиазъм още 12 потребители на Дневен център за стари хора в Разлог се включиха в акцията, подкрепени от десетки тийнейджъри.

Ученици и учители, също се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. НУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Разлог въоръжени с ръкавици събираха боклуци из града. Родители, учители и деца боядисваха огради на детски площадки  и детски градини. Туристките от Клуб "Планинарка" към ТД "Пирин" Разлог почистиха пътеката към х. „Ветеран” в м. „Катарино” в полите на Рила. Сдружение „Разум”почисти пътеката към хижа „Яворов”. Мобилни екипи от общината помагаха в измитането и товаренето на събраните боклуци.

Община Разлог продължава машинно и ръчно измитане на града и селата, за да се избегне запрашеността във въздуха и запушването на канавките. Продължава засаждането на цветя в планинския град и измиването на улиците и тротоарите в Разлог.

Пролетното почистване в Разлог започна от централните градски части и постепенно  премина към периферията. По разпореждане на кмета на Община Разлог приоритетно първо бяха почистени зелените площи на парковете, градските градинки, местата около детските и спортните площадки и училищата.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK