10 години затвор за жестоко убийство във Вършец

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е от 2015 г.

Окръжна прокуратура – Монтана, постигна осъдителна присъда при второ разглеждане на делото на съдебна инстанция спрямо Н.Н. (на 34 години), обвинен за извършено от него убийство с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

Подсъдимият Н.Н. е бил привлечен към наказателна отговорност, а след приключване на разследването по досъдебно производство е бил предаден на съд с обвинителен акт за умишлено причиняване на смърт на 55-годишния К.И.

Около 04,30 ч. на 03.10.2015 г. Н.Н. напуснал дискотека „Найтаун“ в гр. Вършец. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ го приближил непознат мъж - К.И. Двамата разговаряли, след което продължили по ул. „Република“. По пътя мъжете се скарали и Н.Н. започнал да нанася удари с юмруци и крака на К.И. След нанесения побой подсъдимият се прибрал.

Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църква лежащ на асфалта човек и незабавно се обадили на телефон 112. Било установена самоличността на пострадалия. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта му.

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на К.И. е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците.

Окръжният съд в гр. Монтана признал подсъдимия Н.Н. за виновен за извършеното от него с особена жестокост убийство. Той е осъден на 12 години „лишаване от свобода“. Уважени са гражданските искове, предявени от роднините на пострадалия.

В законоустановения срок прокуратурата ще протестира наложеното на подсъдимия наказание, което смята за несправедливо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK