Възпитаници на Вокално студио „Сгушена звездица” - Петрич с престижни награди от конкурс в Малта

снимки: ВС "Сгушена звездица" - Петрич

Шест от  възпитаниците на Вокално студио „Сгушена звездица” с ръководител Таня Точева се завърнаха с награди от международния фестивал „Euro Stars”, състоял се в края на месец април в гр. Лука, Малта.

Втората най-голяма награда в рамките на конкурса и титлата „Звезда на фестивала” бе присъдена на Ванина Калъпсъзова (15 г.) за изпълнението й на песента „Think” на Арета Франклин. Мария Гогушева (15 г.) и Тони Шумарова (13 г.)  се завърнаха със специални награди на директора на фестивала - диплом и статуетка, Мария Божинова (13 г.), Люси Денишева (9 г.) и Надежда Дюлгерова (7 г.)  бяха отличени с медал и диплом за достойно представяне.

Репертоарът на състезателите от Петрич в конкурсната програма включваше изпълнения на „Пътят”, “Cose Della Vita”, „Imagine”,  „Two More Lonely People”.

Фестивалът се провежда за пета поредна година и вече е извоювал категорични позиции като състезание от висок клас.  Участие в него вземат само изпълнители, отличили се в рамките и на други международни конкурси и получили специална покана от организаторите на фестивала. За своето участие всяко от момичетата от „Сгушена звездица” получи покана от директора на фестивала, Мартин Дегабриеле.

В състезанието за призовите места на „Euro Stars Festival” взеха участие 90 изпълнители от 12 държави. Изпълненията се оценяваха от жури, в чийто състав бяха влезли директори на международни фестивали за млади изпълнители, вокални педагози, телевизионни продуценти, изпълнители-професионалисти от Малта, Великобритания, България, Румъния, Украйна и други държави.

Освен наградите момичетата получиха и покани за участия в конкурсите “Music For Kids” – Румъния и „Орфей” – Италия. Ръководителят на ВС „Сгушена звездица” Таня Точева бе поканена да влезе в състава на журито на фестивал за млади изпълнители в Румъния.

 

Мария Гогушева
снимки: ВС "Сгушена звездица" - Петрич
Надежда Дюлгерова
снимки: ВС "Сгушена звездица" - Петрич

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK