Екохепънинг в Разлог насърчава хората да отглеждат плодове и зеленчуци в градините си

снимки: Община Разлог

В Разлог се проведе първият „Екохепънинг”, който популяризира екологично произведени продукти, био храни и напитки на територията на община Разлог.

Участниците в събитието се изкачаха по панорамна алея „Стъпалата” на хълма Голак над Разлог, за да се включат в „Екохепънинга”, имащ елементи на изложение и общоградски пикник.

Атрактивното събитието се проведе под регистрирана търговска марка за качество „ЕКО РАЗЛОГ“ по проект „Екологичен информационен център „Еко Разлог“ за устойчиво развитие чрез съхранена природа”, Договор за БФП № 32/3/3231356 от 08.08.2014г. по Мярка 323 – „Съхраняване и възобновяване на селското наследство”, финансиран чрез Стратегията за местно развитие на „Местна инициативна група – Разлог” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Целта на проведеното събитие е да промотира вкуса и кулинарното разнообразие на територията на община Разлог, като се представят различни екологични и натурални продукти, природното богатство на района, възможностите за спорт и отдих.

Всички участниците се насладиха на неповторимата гледка към цялата Разложка котловина, към величествените планини Пирин, Рила и Родопи, както и на разнообразна, свежа и вкусна храна. Първият „Еко Хепънинг” предложи много музика, игри, презентации и възможности за отдих и почивка.

Амбицията на организаторите от сдружение „Еко Разлог” е да насърчат повече хора да отглеждат плодове и зеленчуци в своите градини и с това да се подобри нивото на храната, която се приготвя и консумира.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK