Депото над Благоевград не работи, нов търг ще търси местна фирма изпълнител

Снимка: Infomreja.bg

През септември то бе грандиозно открито в присъствието на премиера

Днес имах среща с кметовете на 4-те общини за бъдещата експлоатация на депото. Досега решенията са вземани еднолично, което не мисля, че е правилно, тъй като петте общини са в едно сдружение и решенията трябва да се взимат колективно от всички.

Това заяви новият градоначалник Румен Томов, който свика пресконференция за благоевградската медийна общност.

Той коментира ситуацията около новооткритото депо тази година, което бе една от гордостите сред постиженията на бившия кмет Атанас Камбитов.

В момента депото не работи, стана ясно от изявлението на Томов.

„Депото не може да се ползва преди да се подпише договор за експлоатация с избран изпълнител – софийска фирма. Аз съм на мнение, че благоевградските фирми трябва да работят в Благоевград. Ще се опитаме да направим нов търг за фирми, които да изпълняват поръчката по отношение на експлоатацията.

Моето верую е нашите фирми да работят в нашия град. Другите фирми са добре дошли, но винаги ще са със законов приоритет нашите фирми.“

На 17 септември Камбитов преряза лентата на дългоочакваното депо заедно с министър Нено Димов (МОСВ). Тогава проектът бе определен от Камбитов като един от най-трудните и един от най-мащабните проекти, реализирани от Община Благоевград.

Депото ще обслужва 5 общини – Благоевград, Рила, Кочериново, Симитли и Бобошево.

Камбитов коментира и облекчението върху общинския бюджет.

Предстояха санкции, на фона на това, че трудно се справихме тази година с плащането на таксите, заради депонирането в съседни общини. Бюджетът щеше да покрие тези разходи. Това беше жизнено необходимо за общината.

Камбитов бе навестен и от преминаващия от Петрич през Благоевград премиер, който похвали тогавашния кмет: Уникален строеж. Вече има депо за 100 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK