Вучич: Петков обеща, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия

Снимка: Infomreja.bg

Сърбия не може да излезе на капиталовия пазар

Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю за ТВ Първа, че е получил обещание от българския премиер Кирил Петков, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.

Вучич каза още, че Сърбия ще се бори максимално да продължи своята политика да не въвежда санкции срещу Русия, подчертавайки, че щетите, които понася поради това са огромни, съобщи телевизия N1. Той каза, че Сърбия прави това заради уважението към себе си и към международното право и поради това, че се държи като самостоятелна и независима държава.

Като един от примерите за последиците Вучич посочи, че в Сърбия не искат да пристигнат някои продуценти и артисти, тъй като не е въвела санкции, а това води до липсата на приходи. Една от последиците е и че Сърбия не може да излезе на  капиталовия пазар.

На въпрос какво очаква  от преговорите с Русия по отношение на газа, Вучич подчерта, че е важно да го има и че е получил обещание от българския премиер, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK